(VIDEO) Pogledajte kako izgleda vojni defile povodom 15. godišnjice nezavisnosti Kosova

 

Kosovo danas slavi 15. godišnjicu nezavisnosti, a tim povodom na ulicama glavnog grada najmlađe evropske države održana je vojna parada kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica i građana.

Različite jedinice Kosovskih bezbjednosnih snaga i Kosovske policije prodefilovale su glavnim trgovima Prištine.

Pozdravilo ih je na hiljade građana koji su nosili zastave Kosova pjevajući patriotske pjesme.

Predsjednica Osmani između ostalog je rekla da period kroz koji Kosovo prolazi u ovom vremenu globalnih izazova i prijetnji, povećava potrebu za ujedinjenjem u front.

Kosovo obilježava 15 godina nezavisnosti

“Uspješni smo samo kada smo zajedno. Naša Republika je sveta i moramo je čuvati i kao takvu se prema njoj odnositi“, naglasila je Osmani.

Prisutnima se obratio i premijer Kurti koji je u svom govoru rekao da su jednakost i pravda među elementima koji karakterišu državu Kosovo.

“Na 15. godišnjicu, ritam naše šetnje određen je ritmom koraka vojnika i policajaca Kosova. Ovi momci i djevojke koji će marširati su sinovi i kćerke ove zemlje koji su se zakleli da će svojim životima čuvati suverenitet, poredak i zakon Kosova“, podvukao je Kurti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79