(VIDEO) Potresna ispovijest komšija nakon tragedije u Brčkom: Vrištali su, ali nismo mogli pomoći

Velika tragedija zadesila je rano jutros brčansko naselje Suljagića sokak kada je u požaru smrtno stradalo šest osoba, među njima dvoje djece. Komšije tvrde da su vatru u kući vjerovatno raširile svijeće koje su stariji članovi porodice zapalili jer su boravili u objektu bez struje.

Potrebni detalji tragedije u Brčkom: Svijeće najvjerovatnije izazvale požar u kojem je stradalo 6 osoba”

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 sati su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mjesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvero povrijeđenih.

Na mjestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju uviđaj i utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je vjerovatno nastupila usljed gušenja ugljen-monoksidom.

Sedmero djece u bolnici: Jedna osoba u teškom stanju transportovan u Tuzlu

Dok nadležni obavljaju uviđaj, komšije ispred ulaza u dvorište u kojem se nalazi kuća nijemo su posmatrali sve ono što se dešava.

Poslušajte šokanta svjedočenja komšija koji su svjedočili potresnim scenama prilikom izbijanja požara.

Izjave komšija i svjedoka tragičnog događaja u Brčkom

Posted by eBrcko.net on Saturday, 23 October 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79