(VIDEO) Požar kod Konjica i dalje aktivan: Pogledajte snimke iz zraka

(VIDEO) Požar kod Konjica i dalje aktivan: Pogledajte snimke iz zraka


Požar na području Vrtaljice i dalje predstavlja veliki izazov za vatrogasce i volontere iz različitih udruženja, ali situacija je pod kontrolom zahvaljujući njihovim naporima.

Kako saznaje portal novikonjic.ba iz Civilne zaštite Grada

Konjica, danas oko 16:00 sati upućen je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć helikoptera. Očekuje se dolazak dva do tri helikoptera već ujutro, što bi trebalo značajno ubrzati gašenje požara.

“Iako je požar uočljiv iznad

Konjica i dim se vidi izdaleka, trenutno ne prijeti kućama. Srećom, vatra se nije proširila na visoku vegetaciju, tako da crnogorična šuma ima veće šanse za opstanak. Listopadno drveće će, nažalost, izgorjeti, ali ono će se relativno brzo obnoviti”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu Grada Konjica, Husein Hodžić.

“Vatrogasci su dali sve od sebe i izuzetno smo im zahvalni. Međutim, zbog velike površine zahvaćene požarom, potrebna je dodatna pomoć. Zato smo se obratili Oružanim snagama BiH za pomoć helikoptera. Očekujemo da će helikopteri uspjeti smanjiti intenzitet požara i olakšati posao našim vatrogascima i volonterima na terenu.”, istaknuo je Hodžić.

Zahvalnost građanima

“Molimo građane da budu strpljivi. Situacija je pod kontrolom, ali je još uvijek ozbiljna. Svi zajedno ćemo se izboriti s ovim problemom. Za sutrašnju akciju pomoći građanstvo će biti blagovremeno informisano”, poručili su iz Civilne zaštite.

Iz Gradske uprave Grada
Konjica i svih službi Civilne zaštite upućena je još jednom velika zahvalnost svim volonterima i građanima koji su se uključili u borbu protiv požara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija