(VIDEO) Priveden muškarac koji je u Baru zabranio djevojčici u burkiniju da se kupa na plaži

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopćio je da je vinovnik incidenta na plaži u Baru doveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar radi izjašnjenja.

Podsjećamo, na društvenoj mreži Facebook jučer se pojavio video na kojem se vidi da muškarac Dragan Đurović koji je zakupac plaže Rocky beach u Utjehi u crnomorskom Baru tjera grupu ljudi. On ih sa plaže tjera zbog djevojke koja nosi burkini. Jedna od žena kaže da će da idu, ali da želi da zna razlog, a muškarac koji ih tjera kaže “zato što mrzim muslimane”.

Adžić je istakao da je reakcija policije bila brza, dodajući da očekuje adekvatan odgovor tužilaštva.

“Identifikovan vinovnik incidenta i doveden u prostorije OB Bar radi izjašnjena na okolnosti koje su se dogodile u mjestu Utjeha”, naveo je Adžić na Twitteru.

Kazao je da su o incidentu obaviještene tužiteljka ODT, u Baru, kao i tužiteljka u VDT, u Podgorici.

@crnahronikainfo

Crnogorac ne da gostima da se kupaju na plaži jer su muslimani…

♬ original sound – CRNA Hronika

Tužilaštvo potvrdio da ne mogu gazdi Draganu Đuroviću ništa jer nema elemenata krivičnog djela: “Otjerao djevojku s plaže zbog burkinija”

Selvedin Agović, otac djevojke otjerane zbog burkinija prijavio zakupca plaže
Selvedin Agović iz Peći, nastanjen u Belgiji, prijavio je barskoj policiji Dragana Đurovića jer je juče sa plaže u Baru, čiji je zakupac, otjerao njegovu kćerku jer je bila odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom.

Agović je u prijavi policiji, u koji je portal Pobjeda imao uvid, naveo da je juče oko 15 sati sa suprugom, dvojicom sinova i kćerkom bila na plaži u barskom naselju Utjeha, kada im je prišao Đurović i napravio scenu jer je njegova kćerka bila obučena po vjerskim običajima.

– Ja, moja supruga Agović Muradija, sin Agović Haris, kćerka Agović Ilma, stara 17 godina, i sin Agović Rijad star 15 godina, nalazili smo se u naselju Utjeha u Baru, na dijelu plaže gdje se nalazi objekat „Rocky beach”, gdje smo se kupali, što radimo i svake godine kada iz Belgije stignemo u Crnu Goru na odmor. Moja maloljetna kćerka Agović Ilma, koristi idžab, tj. po vjerskim običajima pokrivena je prikladnom odjećom.

Na plaži je bila obučena u burkini kupaći, i prije nego smo počeli da se kupamo došao je vlasnik objekta “Rocky beach” Dragan Đurović, zvani Medo, koji se usprotivio zašto je moja kćerka bila tako obučena rekavši: “Ne možete da se kupate na ovoj plaži, rastjerujete mi goste, u ovu plažu sam uložio dva miliona eura, i neću da vas vidim ovdje, morate da napustite plažu”. Takođe je rekao da je ovo njegov privatni posjed i plaža i da može da pusti koga on želi – navedeno je u prijavi Agovića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Rekao mi je povišenim tonom da ukoliko ne budemo otišli sa plaže da će pozvati obezbjeđenje. Mi smo, da bi smo izbjegli dalji sukob, napustili plažu i pošli prema Ulcinju gdje smo i smješteni, potrešeni ovakvim ponašanjem – naglasio je Agović.

– Zbog revolta i diskriminacije otišli smo da prijavimo događaj policiji u Baru, pošto je on (Đurović) sam izjavio da je otjerao 17 gostiju. Ne želim da ovakvi pojedinci stvaraju lošu sliku o Crnoj Gori, koja je poznata kao gostoprimljiva i lijepa zemlja – zaključio je Agović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79