Višković: RS je u odnosu na FBiH apsolutno bolji dio BiH

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, RS za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je Republika Srpska u odnosu na Federaciju BiH /FBiH/ apsolutno bolji dio BiH, i to za dva koplja, te da je RS za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.

“Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj”, rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju “Elektroprenosa BiH” blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i auto-puteve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a, i sve je to šteta za Republiku Srpsku.

Svaki dan iz RS-a na posao u Sarajevo dolazi najmanje 5.000 osoba

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, RS za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

“Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH”, rekao je Višković.

On je dodao i da RS ima i najveći broj zaposlenih od kada se taj pokazatelj mjeri, zahvaljujući ljudima poput Radeta Maletića.

“Samo prije dva-tri dana bio sam u Loparama gdje sam otvorio jedan pogon. Rekao sam Maletiću da je pogon od hiljadu metara kvadratnih u Loparama ravan pogonu od 10.000 metara kvadratnih u Bijeljini”, istakao je premijer RS-a, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments