Vlada KS odobrila: Osniva se Srednjoškolski medicinski centar u Sarajevu

Klix

Na današnjoj sjednici, Skupština Kantona Sarajevo dala je saglasnost za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra pod nazivom Europski medicinski koledž u Sarajevu.

Zahtjev za osnivanje podnijela je Visokoškolska ustanova nauke i tehnologije Sarajevo School of Science and Technology (SSST).

Također, Ministarstvo zdravstva KS dobilo je odobrenje za donaciju sanitetskog vozila sa pratećom opremom Zdravstvenoj ustanovi Ambulanta za liječenje, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju EMMAUS Srebrenica, u vrijednosti od 137.000 KM.

Zastupnici su usvojili i Odluku o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za ratne vojne invalide sa područja KS.

Proširenja uključuju mogućnost da članovi domaćinstva ili ovlaštene zdravstvene institucije podnesu zahtjeve za korištenje ovih prava u ime invalida.

Pored toga, ratnim vojnim invalidima je omogućeno da, umjesto dosadašnjeg jednog para ortopedskih cipela godišnje, mogu podnijeti zahtjev za dva para godišnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79