Voz usmrtio muškarca u Blažuju

Jučer je u Blažuju poginuo J. Č. rođen 1950. godine. Njega je udario voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su saopćili da je jučer u 16.25 sati obaviještena dežurna služba PU Ilidža da je u ulici Blažuj, na području općine Ilidža, putnički voz udario NN osobu koja je na licu mjesta smrtno stradala.

– Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je putnički voz koji se kretao na relaciji Pazarić – Sarajevo i kojim je u tom trenutku upravljao mašinovođa E.S., udario J.Č. rođen 1950. godine iz Ilidže, a smrt stradalog je, na mjestu događaja, konstatovana od strane ljekara ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka medicinske i saobraćajne struke. Nakon izvršenog uviđaja tijelo stradalog lica je, po nalogu tužioca, prevezeno na prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja i svih okolnosti pod kojim se isti dogodio – saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79