Zabranjen pristup zelenim površinama na Vilsonovom šetalištu, tretiraju se protiv krpelja

Zelene površine na Vilsonovom šetalištu ograđene su trakom, a građani su upozoreni da je trenutno zabranjen pristup ovom prostoru jer se tretira sredstvom protiv krpelja.

Općina Novo Sarajevo na svojoj zvaničnoj web stranici obavijestila je da će putem Službe za civilnu zaštitu u narednom periodu vršiti aktivnosti na zaštiti javnih površina kada je u pitanju suzbijanje krpelja, a sve u cilju zaštite zdravlja građana.

Tretirat će se dječija igrališta, parkovi za djecu, Vilsonovo šetalište, parkovi za pse, šetnice i ostale zelene površine.

Saopćeno je kako će se spomenute aktivnosti vršiti u večernjim satima narednih deset dana, počev od srijede 25.05.2022. godine.

Nakon tretiranja, površine se mogu koristiti nakon 12 sati, bez opasnosti za ljude i životinje, što znači da će u jutarnjim satima biti sigurne za korištenje.
“Shodno navedenom, apelujemo na građane da se pridržavaju i poštuju postavljena upozorenja”, poručili su iz Općine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79