Zahiragić: Hvala Nerminu, Elmedinu i Edinu, poskupljenje struje pogađa samo Bošnjake

Danas je na sjednici Regulatorne komisije za energiju FBiH (FERK) donesena odluka o poskupljenju električne nergije za 10 posto. Ovo će zasigurno biti dodatni teret za džepove naših građana pogotovo onih koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

O ovom potezu FERK-a oglasio se i delegat u Domu naroda FBiH, Haris Zahiragić.

“FERK, nakon što ga je Trojka predala HDZ-u, odobrio je povećanje struje samo za korisnike Elektroprivrede BiH, dok će cijena struje ostat ista za korisnike Elektroprivrede HZHB.

Šta to u praksi znači?

To znači da će struja poskupiti u onim mjestima gdje su Bošnjaci većina, a tamo gdje su Hrvati većina struja poskupiti neće.

Ne samo da su pristali da glas Bošnjaka vrijedi manje nego što vrijedi glas Hrvata, ne samo da su prihvatili da se Vlada imenuje bez ustavno obaveznog glasa Bošnjaka suspenzijom Ustava, nego sada pristaju i na to da Bošnjaci moraju plaćati i skuplji struju.

Scmidt je rekao da Bošnjaci imaju pravo ovdje da žive. Pošteno i iskreno od njega.

Samo bilo bi poštenije da nam je tada rekao i da to moramo dodatno plaćati.

Hvala Nerminu:
Hvala Elmedinu;
Hvala Edinu!
Hvala i Christianu…”, napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79