Zahiragić odgovorio K. Abazović: Mislim da ste vi hiperprivilegirana kasta, primate 6.000 KM platu

Sramotna izjava Mie Karamehić Abazović, zastupnice NiP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da su mladi koji traže svoje subvenzije za stanove “hiperprivilegira kasta” izazvat će brojne reakcije.

Jedan od prvih koji joj je odgovorio je Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Zahiragić smatra da je upravo Karamehić Abazović hiperprivilegirana kasta.

“Ipak mislim da ste upravo Vi hiperprivilegirana kasta, koja ste sa 4k glasova preko kompenzacije ušli u državni parlament na 6k platu, Uk kojem je ovo prvi pravo posao, kao i silni kadrovi NiP-a koje ste sa kupljenim diplomama poredali po javnim preduzećima i ministarstvima.

Kada smo kod dugoročnih efekata, 10 god, koliko traje vaša Vlast u KS, obećavate sistemsko rješenje u ovoj oblasti, a dobili smo rušenje svakog traga sistema u svakoj oblasti. Stavili ste ministara urbanizma i građenja koji se sa tim nije sreo u životu, šta on može ponuditi?”, napisao je Zahiragić koji se nije izjasnio treba li mladim Sarajlijama dati najmanje 10.000 KM koliko im je obećano.

Podsjetimo na riječi Mie Karamehić Abazović.

Mia Karamehić Abazović (NiP): Mladim u Sarajevu nije trebalo dat ništa

“Hiperprivilegirana kasta koja ima novca priuštiti si enormno visoke cijene stanova u KS zahtjeva više?! Nije vam se trebalo dati ništa.

Među vama nema radnica u trgovini, radnika u proizvodnom sektoru, čistačica, automehaničara (zaposlenika) ili ih ima neznatno malo.

Umjesto da KS subvencionira kamate na hipotekarne kredite preko banaka u javnom vlasništvu ili da gradi vlastiti stambeni fond pa ga izdaje pod povoljnim uvjetima (gradeći i preuzimajući veći dio stanova u KS), dijeli se novac poreskih obveznika povlaštenoj kasti mladih (od kojih mnogi nisu uplatili ni 100KM poreza u KS). Populizam bez dugoročnih efekata. PS. znam da su i ‘moji’ u vlasti – kritika je upućena i njima”, navela je Karamehić Abazović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79