Zahiragić oštro odgovorio Hrvatskom novinaru: “Neka onakav performans naprave ispred Zagrebačke katedrale!”

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na medijski tekst upućen njegovim političkim stavovima.

On je tekst ocijenio neistinitim i tendencioznim.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Poraženi radikalno liberalni krugovi iz Sarajeva, nakon neuspješnog cjelodnevnog ograđivanja i pravdanja za sodomiju koju su javnim novcem priredili Sarajevu, potražili su pomoć iz regiona.
Gdje bi drugo, nego na index.hr?
Tekst je veoma ružan, neistinit i tendenciozan, zato ga neću ni objavljivati, ali ću ovim putem odgovoriti na isti:
Dragi susjedi,
golotinja na javnom mjestu, ganjanje slučajnih prolaznica od strane potpuno golog “umjetnika”, javno uriniranje i općenje sa voćem i povrćem, ne može biti umjetnost za javni prostor nigdje, a pogotovo ne u europskom Jerusalemu!
Ukoliko neko ipak želi organizovati takav performans i prisustvovati istom, postoje prostori koji nisu javni trgovi, a kojim se pristupa uz pozivnicu i dobre volje.
Svakako, na Jadranu, na kojem ljetujem, u velikom broju mjesta zabranjeno je hodati po gradu u kupćem kostimu, ne možete imati duple standarde.
Mislim možete, ali evo ne prolazi vam ni kod vaše publike…
Uostalom, predlažem vam kao “avangardnom” i ekstremno liberalnom portalu, da upriličite istu ovakvu manifestaciju ispred Zagrebačke katedrale ili na Trgu bana Jelačića, pa ćete vidjeti da ni hrvatsko društvo nije moralno posrnulo do te mjere do koje biste željeli.
Pozdrav za onaj bolji dio meni izuzetno dragog hrvatskog društva.
P.S. Kako bi novinar ovog članka (dobro ne on, on je LGBT aktivista), urednik ili vlasnik ovoga portala reagovao da potpuno nag Slovenac nasrne na njegovu majku, suprugu ili kćerku nasred javnog gradskog trga?
P.P.S. Niste baš vi neka mjera kozmopolitizma, ipak mi nismo rušili stare mostove i zaštićenu svjetsku baštinu, ali to je posebna tema.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79