Zastoj u Banja Luci: Sjednica Skupštine prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sjednica Skupštine grada Banja Luka prekinuta je zbog nedostatka kvoruma za glasanje, javlja Gradska uprava. Gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je odlučnost u nastavku borbe za dobijanje rebalansa, koji smatra neophodnim za rješavanje tekućih pitanja koja čekaju 6.000 građana.

Stanivuković ističe da će se nastaviti boriti dok god postoji šansa za usvajanje rebalansa.

Također naglašava otvoreno pitanje zakazivanja naredne vanredne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o donaciji od milion eura za izgradnju Evropske kuće, s rokom do 7. februara.

Gradonačelnik upućuje kritike skupštinskoj većini, optužujući ih da su spremni brzo organizirati sjednice kada im to politički odgovara, dok se u situacijama gdje su potrebne redovne sjednice, ne zauzimaju politički stavovi već više od 60 dana.

Predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković objašnjava da sjednica nije mogla biti nastavljena zbog nedostatka kvoruma za odlučivanje.

Stanivuković zahvaljuje odbornicima koji se nisu vratili na sjednicu, tvrdeći da su na taj način “odbranili rebalans”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79