Zatraženo Elezovo izručenje jer se sumnjiči za dvije mafijaške likvidacije koje su počinjene 2018. i 2019. godine

Nakon jutrošnjeg hapšenja Darka Eleza (40) u Beogradu, saopćenjem se oglasilo Tužilaštvo BiH, a u kojem kaže da je njegovo izručenje zatraženo radi vođenja sudskog postupka na temelju potvrđene optužnice u predmetu kodnog naziva “Lutka”.

Prema navodima iz saopćenja Elezovo izručenje zatraženo je i zbog istrage koju provode Tužilaštvo BiH i MUP RS sa partnerskim institucijama regiona, a koja se odnosi na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, od 2017. do 2019. godine.

Evo iza kojih mafijaških ubistava u Istočnom Sarajevu stoji Darko Elez

Osumnjičeni se potražuje radi procesuiranja na temelju potvrđene optužnice, koja ga tereti za organizirani kriminal u vezi sa više teških krivičnih djela među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Također, osumnjičeni se potražuje i zbog istrage koju duži vremenski period vode Tužilaštvo BiHe i MUP Republike Srpske, zajedno sa partnerskim institucijama u BiH i regionu, a odnosi se na teška djela počinjena na području Istočnog Sarajeva, među kojima su dva ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija, 2018. i 2019. godine, planiranja i pokušaji ubistva na području Istočnog Sarajeva i Bijeline, te iznude, zastrašivanja i druga kaznena djela na štetu oštećenih osoba sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Tužilaštvo i partnerske institucije došle su do saznanja da je organizator i koordinator počinjenih djela, zajedno sa drugim osobama, osumnjičeni Elez.

Ko je Darko Elez: Nezvanični gospodar podzemlja Republike Srpske s kojeg je zbacio svog kuma Ždralu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79