Zbog mogućih poplava upaljen žuti meteoalarm

Prognozira se da bi na ovom području moglo pasti između 30 i 50 litara po metru kvadratnom, lokalno do 70 litara

Zbog najavljenih obilnih padavina za područje sjeverne Bosne upaljen je narandžasti meteoalaram.

Upozorenje meteorologa traje do sutra navečer, a prognozira se da bi na ovom području moglo pasti između 30 i 50 litara po metru kvadratnom, lokalno do 70 litara.

– Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, ometanje u aktivnostima na otvorenom. Teži uvjeti za vožnju uslijed smanjene vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode – navedeno je u upozorenju.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom u Bosni. U Hercegovini slabije padavine se prognoziraju u sjevernim područjima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79