Zdravstveni radnici protestuju pred Vladom KS zbog loših uvjeta i traže jednokratnu pomoć od samo 2520 KM

Zdravstveni radnici iz Kantona Sarajevo okupili su se danas ispred zgrade kantonalne Vlade kako bi iskazali nezadovoljstvo odnosom prema radnicima u zdravstvu i zatražili isplatu jednokratne pomoći.

Protest je organizirao Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo.

Predsjednik kantonalnog Sindikata radnika u zdravstvu, Senad Sadiković, izjavio je da su pokrenuli inicijativu za protest nakon što su saznali da je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja povećao svoju platu za 30%, uprkos teškom stanju u zdravstvu i lošim uslovima za pacijente.

Sadiković je istakao da je stanje u zdravstvu odavno loše, a najveći problem predstavlja nedostatak kadrova.

“Protesti su organizirani s ciljem iskazivanja općeg nezadovoljstva odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema radnicima u zdravstvu. Tražimo isplatu jednokratne pomoći svim radnicima u javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu s Uredbom o isplati pomoći od poslodavca,” naveli su iz Sindikata.

Okupljeni zdravstveni radnici apelovali su na Vladu da hitno reaguje i poboljša uvjete rada u zdravstvenom sektoru, kako bi mogli pružiti kvalitetniju uslugu pacijentima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79