Zenički taksista razvalio vrata stana pa napao policajce: “Nećete me hapsiti, niste vi dovoljno jaki”

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Dragana Miladinovića (42) iz Zenice, koji se tereti da je počinio nasilničko ponašanje, produženo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje u pokušaju.

Prema navodima iz optužnice, Miladinović je 11. avgusta prošle godine u zeničkoj ulici Zije Dizdarevića neovlašteno prodro u stan, vlasništvo P. A., a u kojem su se nalazili S. J., P. L. A. i njeno dvoje maloljetne djece, tako što je udarao nogama i rukama u ulazna vrata, koja je potom „razvalio“. U stan je upao s s namjerom da se obračuna sa P. A..

Potom je obišao prostorije stana lupavši nogama i rukama po vratima i zidovima stana. Na taj način je oštetio ulazna vrata tako što je izvalio jezičak brave, usljed čega se vrata nisu mogla ponovo zatvarati te je pričinio štetu P. A. od oko 1.500 KM, prenosi Radiosarajevo.

Tražio pištolj

“Za svo to vrijeme se povišenim tonom obraćao prisutnima riječima: “J**** li vam mamu, poklat ću vas sve, gdje je A., nemojte da ga krijete, ubit ću ga čim ga vidim”, navodi se u optužnici.

Kada se uvjerio da A. nije u stanu, Zeničanin je napustio objekat i udaljio se u nepoznatom pravcu, ali se nije zaustavio. Istoga dana oko 17.50 sati u ulici Zije Dizdarevića, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Caffe bar Blatuša“ je naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir P. A. i A. E.

Kada je ugledao A. koji je bio u pratnji svoje djevojke E., izašao je iz navedenog ugostiteljskog objekta i krenuo prema istima u namjeri da se obračuna sa A., u čemu su ga spriječile osobe koja su bila sa njim u društvu.

“Ubrzo nakon toga, dok su A. i E. sjedili na klupi, došao je do njih sa svojim taxi vozilom Mercedes iz kojeg je potom izašao i krenuo prema A. mašući rukama, da bi u tom momentu E. odgurnula A. i rekla da idu kući, a istovremeno im uputio prijetnje riječima: “J**** mu majku Z., daj mi pištolj da ga završim“. Nakon što su zajedno ušli u stan i dalje je vikao: “J**** vam balijsku mater“, navodi se u optužnici.

Nedugo poslije, istog dana oko 18.10 sati, ispred zgrade u ulici Zije Dizdarevića upotrijebio je silu u namjeri sprečavanja službenih osoba u vršenju službene radnje koju su poduzimali u okviru svojih ovlasti postupajući po prijavi P. L. A. i S. J.

Vrijeđao i policajce

U međuvremenu su na lice mjesta stigli policajci. Nakon što su mu policajci saopćili da će biti lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela, vrijeđao je i službene osobe.

Policajcima se obratio riječima: “Nećete me hapsiti, niste vi dovoljno jaki za to, j**** vam majku, nećete me voditi”. Kada su krenuli prema njemu sa namjerom da ga liše slobode, počeo je pružati otpor mahajući rukama, pri čemu ga je jedan policajac uhvatio za lijevu ruku, a drugi za desnu. On je nastavio pružati aktivan otpor na način da je “istrgnuo” svoje ruke iz njihovih, te uhvatio policajca za košulju i sapleo noge drugoj dvojici, nakon čega su obojica zajedno s njim pali na tlo, te ga savladali uz pomoć poluga na obje ruke.

Prilikom intervencije policajci su zadobili lake povrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79