Žive u kući staroj 100 godina, koja prokišnjava sa svih strana: Spasimo zajedno porodicu iz Livna

Jasminka Kučević jedan od aministratora Facebook grpe “Kuhajte sa nam”, koja se inače puno bavi humanitarnim radom.

Nedavno je posjetila petočlanu porodicu Alčelebić iz Livna i tom prilikom se uvijerila u jako teške uvjete u kojima žive.

Kuća u kojoj živi ova porodica stara je 100 godina. To dovoljno govori o njenoj dotrajalosti.

Krov prokišnjava sa svih strana, zidovi i plafoni u sobama otpadaju, stolarija je satra koliko i kuća pa se i najmanji povjetarac može osjetiti unutra. Pored oronule kuće čiji se dijelovi polahko ruše, neimaština je ovu porodicu dovela so te mejre da nemaju šta jesti, od čega se liječiti, kako kupiti lijekove…

  • Molimo Vas javite se, ako možete pomoći, puno znači. Prekupljeni novac će se predati glavnom muftiji u Livnu, odnosno džematu islamske zajednice. Danas sam obavila razgovor sa efendijom džemata i zahvalni su za svaku pomoć. Akcija će biti u toku dok se ne skupi novac. Što se skupi preko grupe isto tako će se uplatiti džematu u Livno, jer je nana iz Livna. Kuća u kojoj žive se gotovo srušila, njih je petero, nana i dedo su stari i niko nije sposoban za rad. U grupi nas ima skoro 90.000 članova, kad bi svi samo po jednu marku dali mogli bi i hotel napraviti, ne samo kuću – navode iz ove grupe.

“Kuhajte sa nama” pozvala je sve žene i ljude dobre volje da im pomognu pri prikuplajanju sredstava za ovu porodicu u svojim gradovima.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79