Znamo mi broj žrtava, znamo i ko te platio, znamo i za koga i zašto si to radio

Ne stišavaju se reakcije nakon što je objavljeno da je izraelski historičar Gideon Greif promijenio mišljenje o broju žrtava genocida u Srebrenici.

Gideon Greif je priznao grešku i izjavio da je u Srebrenici likvidirano 8.000 Bošnjaka

 

Na društvenim mrežama se oglasio Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica. On je podijelio fotografiju Greifa s Lukom Babićem.

– Ako se ne varam ovo je Gideon Greif s Lukom Babićem, paravojnim igumanom pravoslavnog manastira Karno kod Srebrenice, središte ruskog i srpskog krajnje desničarskog utjecaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Kažem li ovdje da gospodin Greif može ubaciti svoje “ispravke” – poručio je Suljagić.

Popovi, topovi: Ko je pop koji maše oružjem, slika se uz oklopnjake i okuplja četnike

 

– Nema potrebe da ispravljaš izvještaj. Znamo mi broj žrtava, znamo i ko te platio, znamo i za koga i zašto si to radio… Napisati da je broj žrtava manji za pet hiljada, nije slučajna greška – napisao je Ćamil Duraković, bivši načelnik općine Srebrenica piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79