FOTO: Didier Torche
Zoran Čegar došao u Sarajevo: Rukovao se sa specijalcima

Zoran Čegar došao u Sarajevo: Rukovao se sa specijalcima


Bivši načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar stigao je na pretres svoje kuće u Sarajevu. Tako je i zvanično počeo pretres kojeg smo prvi najavili na portalu Crna-Hronika.

Svoj dolazak kući potvrdio je i sam Čegar u video snimku. Ispred njegove kuće bio je veliki broj policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo sa kojima se Čegar prije ulaska u kuću rukovao.

Kako je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, on se sumnjiči za krivično djelo krivotvorenje isprave i ugovora o kupovini nekretnine u Nišićima u općini Ilijaš.

Kako saznaje portal Crna-Hronika i zvanično je završen pretres porodične kuće u Novom Sarajevu i vikendice na Nišićima u vlasništvu Zorana Čegara, radi kojih je angažirana specijalna jedinica MUP a Kantona Sarajevo a po procjeni postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Pretres je završen fijaskom, jer niti jedan navodno inkriminirajući dokument za kojim traga tužiteljica nije pronađen.

Niti jedan papir koji su tužitelji odnijeli iz Čegarove kuće ne može se koristiti u krivičnom postupku,iz prostog razloga što se radi o neovjerenim kopijama.

Da li tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu ne zna da se neovjerene kopije u krivičnom postupku ne mogu koristiti kao dokazi ili eventualno zna a javnost obavještava da se pronađena dokumentacija može koristiti u krivičnom postupku ostaje nejasno.
Kako god bilo javnost je lažno informirana o rezultatima sprovedena istražne radnje, saznaje Crna hronika.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo okončali su pretres imovine suspendovanog načelnika uniformisane policije Federalne uprave policije Zorana Čegara.

Pretres je proveden po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, a pretresena je Čegareva kuća u Novom Sarajevu, vikendica na Nišićima, kao i vozilo koje koristi.

– Pronađena je i izuzeta određena dokumentacija koja mže poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – naveli su iz Tužilaštva KS.

Ranije nam je potvrđeno kako se on sumnjiči za krivično djelo krivotvorenje službene isprave.

– Sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje isprave, tačnije da je krivotvorio ugovor o kupovini nekretnine u Nišićima, u Općini Ilijaš – rekla nam je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija