Zoran priveden, za Perom se traga: Ukrali zlato, sat i novac vrijednosti 13.850 KM

Banjalučka policija privela je jučer na području Bosanskog Novog Zorana Ljiljka osumnjičenog za krivično djelo teška krađa, dok se traga za drugim osumnjičenim saizvršiocem Perom Zdjelarom za kojim je raspisana potraga.

Njih dvojica se sumnjiče da su u septembru 2020. godine provalili u stan jednog Banjalučanina odakle su ukrali zlatni nakit, ručni sat i veću količinu novca, ukupne vrijednosti 13.850 KM.

Obojica osumnjičenih su od ranije poznati policiji po krivičnim djelima.

Pretresom kuće, vozila, kao i drugih prostorija na području Bosanskog Novog koje koriste osumnjičeni, pronađen je i oduzet provalnički alat, prilagođeni kod ključevi za obijanje brava – češljevi i lomači, automatska puška, ručna bomba, veća količina municije, ručni sat, zlatni nakit i više mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

– O događaju je obaviješten dežurni okružni tužilac, koji je naložio da se, nakon kompletiranja predmeta, dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za izvršenje krivičnih djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79