41-godišnji optuženi tvrdi da nije imao namjeru likvidirati 63-godišnju partnerku, već je želio “prepasti” nožem

Jovan Nikolić (41) iz Niša, optužen za pokušaj teškog ubistva svoje partnerke Svetlane S. (63), branio se pred Višim sudom u Nišu tvrdnjom da nije imao namjeru likvidirati, već samo zaprijetiti.

Nikolić je uhapšen u septembru prošle godine nakon što je partnerki zadao povrede nožem.

On tvrdi da je imao indicije o preljubu te da je nož koristio samo kao sredstvo prijetnje.

Optužnicom njemu se stavlja na teret da je ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi pozvao u svoju kuću da bi joj navodno pokazao gdje živi, a da je potom je pokušao da je likvidira na podmukao način. On je partnerku sačekao u dvorištu pa su se popeli na drugi sprat kuće da bi joj pokazao “raspored prostorija”.

– Zatim je pozvao da uđe u jednu sobu i rekao da je “iza vrata čeka veliko iznenađenje“. Kada je ona rekla da je red da domaćin uđe prvi, on joj je odgovorio da ona treba da bude prva “zbog iznenađenja”. Kada se oštećena uhvatila za kvaku vrata, optuženi joj je stavio lijevu ruku preko čela a desnom u kojoj je držao kuhinjski nož sa oštricom dugom 16 centimetara, prerezao joj vrat – navodi se u optužnici. Povrijeđena žena je uspjela da se istrgne i krene ka izlazu ali je Jovan povukao natrag u kuću. Ona je uspjela je da mu otme nož pa je počela borba oko njega. Povrijeđena žena je uspjela odgurne napadača i potrči niz stepenice dozivajući pomoć a na ulici gde joj je pomoć pružila prolaznica Dragana J.

Viši javni tužilac Irena Radivojević rekla je da je Jovan N. optužen za teško ubistvo u pokušaju da tužilaštvo predlaže izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog čuvanja i liječenja u zdravstvenoj ustanovi jer je vještačenjem utvrđeno da je u momentu izvršenja krivičnog djela bio neuračnunljiv budući da boluje od “nespecifikovane neorganske psihoze”.

Predstavnik komisije vještaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu dr Svetlana Bajić Savić istakla je da Jovan može da prati suđenje jer mu je stanje bolje nego u toku vještačenja I objasnila da su motivi izvršenja krivičnog djela psihopatogeni.

Suđenje za pokušaj teškog ubistva se nastavlja 22.januara kada će biti saslušana oštećena Svetlana S., kao i svjedok Dragana J. koja joj je prva ukazala pomoć nakon što je istčala iz kuće, piše Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79