Sin Vahida Jusufovića, kojeg je policija privodila prošle godine, počinje raditi na UKC Tuzla?

Vahid Jusufović posljednjih nekoliko mjeseci u centru pažnje je u Bosni i Hercegovini.

Pandemija je potpuno razorila zdravstveni sistem u svijetu, a Jusufovićeve reakcije na javne nabavke su dočekivane sa aplauzima u cijeloj BiH.

Bilo je u UKC Tuzla i problema i to na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, te Infektivnoj klinici, kada su mladi životi ugašeni, piše Crna Hronika. Tadašnja reakcija Jusufovića bila je nažalost, neadekvatna.

Kako su ljekari sa UKC Tuzla javašlukom usmrtili djevojčicu Maidu Džafić! (VIDEO)

Doktor sa UKC Tuzla nije pružio pomoć pacijentu, koji je od TROVANJA GLJIVA PREMINUO! (FOTO)

Jusufović je podsjetimo kandidat i za gradonačelnika Tuzle ispred SD BiH, a podršku je dobio od DF-a, SDA i još nekoliko pojedinaca u gradu na Jali.

Na stranici Zavoda za zapošljavanje pronašli smo podatak da je Emir Jusufović, sin Vahida Jusufovića, na projektu Zavoda prošao i da će početi pripravnički staž u ustanovi u kojoj mu je otac generalni direktor.

Podsjetimo, sin prof. Vahida Jusufovića imao je problema i sa policijom prošle godine. U decembru su ga pripadnici FUP-a uhapsili, a do danas ne postoje javni podaci o ovom slučaju, iako izvor blizak Jusufoviću tvrdi da su problemi povezani sa nelegalnim radnjama Jusufovića.

Ostaje nejasno, kako je moguće da u zdravstvenim ustanovama, posebnom elitnim, tercijernim jedicinama, kao kandidati koji ispunjavaju kriterije za dobijanje poslova mogu biti osobe sa krivičnim prijavama.

Poništen konkurs: Amar Mustedanagić ne može raditi u UKC-u!

Vrlo drska je bila reakcija mlađeg Jusufovića na komentare na društvenim mrežama, gdje je na sve osude dao izjavu: ,,Ja i?”.

Podsjećamo da je Jusufović nakon ,,slučaja Mustedanagić” u javnost izašao sa obećanjem kako propuste kao navedeni neće više dopuštati, te će u konkurs uvesti potrebu predavanja uvjerenja o nekažnjavanju. Na narednim konkursima ove stavke nisu uvrštene u konkurs, a izjavu Jusufovića karakterišemo kao laž koju je plasirao u javnost.

,,Obećanje, ludom radovanje..”: UKC Tuzla raspisao konkurs, ne treba uvjerenje o nekažnjavanju!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79