Direktor sarajevske škole o trovanju djece: Na ekskurziji je bilo 120 djece, a 12 ih imalo virozu

Direktor sarajevske škole o trovanju djece: Na ekskurziji je bilo 120 djece, a 12 ih imalo virozu


Dio učenika sarajevske osnovne škole ‘Osman Nuri Hadžić’ koji su ove sedmice bili na ekskurziji u Neumu imali su jučer stomačnih problema.

Roditelji tvrde da su se djeca otrovala hranom u hotelu kojem su boravili.

U hotelu “Zenit” u Neumu se otrovali učenici iz Sarajeva

Učenici su se danas vratili u Sarajevo, a direktor škole Sanjin Bezdrob kazao je za Hayat da je na ekskurziji bilo 120 djece, a da je 12 imalo virozu.

“Ne mogu potvrditi zbog čega, bilo je povraćanje… Jedno dijete je bilo u malo težoj situaciji, imalo je napad panike, ankisoznost. Došli su ljudi iz Hitne, odveli je u ambulatnu, dali joj infuziju, dijete se vratilo. Iz Hitne su nam rekli da je riječ o klasičnoj virozi, da probamo sa medicinskim ugljem, probioticima… U hotelu je bilo mnogo gostiju, bile su i druge ekskurzije…To je sve bilo jučer poslije podne”, rekao je Bezdrob.

Pojašnjava kako su danas stigli u Sarajevo, a što je bilo i predviđeno ranije.

“Danas smo trebali obići Hutovo blato i Kravice, ali je padala velika kiša pa smo onda samo svratili na ručak u Blagaj. Bili smo tri noći i četiri dana, od ponedjeljka, kako je bilo i predviđeno. Smatram da je to sve poslije mora, od nespavanja, uživanja”, kazao je Bezdrob.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija