Dileru Tomislavu Martiću nakon BMW droga pronađena i u kući u kojoj mu živi supruga i kćerkica

Nakon što je MUP Republike Srpske uhapsio Tomislava Martića (41) iz Zagreba, kojem je u automobilu “BMW” pronađeno pola kilograma kokaina, zagrebačka policija je pretresla stan koji je on koristio, te pronašla još 200 grama kokaina, potvrđeno je za Unu.

Martić je uhapšen 2. avgusta na naplatnim kućicama u Jakupovcima kod Laktaša zbog sumnje u međunarodno krijumčarenje droge. Policija je u gepeku njegovog automobila pronašla skriveni štek sa dva pakovanja kokaina, ukupne mase 526 grama. Osumnjičeni je predat Tužilaštvu BiH koje je nakon saslušanja zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

O hapšenju je obaviješten MUP Hrvatske koji je nastavio istragu i pronašao još 200 grama kokaina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

IZ PU zagrebačke je saopšteno da su temeljem saznanja, zaprimljenih kroz međunarodnu policijsku suradnju započeli i dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

“Sumnja se da je 41-godišnjak na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina koji je potom skrivao i vagao u stanu na području Medveščaka, nakon čega je drogu preprodavao. Policijski službenici su obavljenom pretragom stana na Medveščaku, na adresi prebivališta, pronašli 202 grama kokaina pakiranog u jednu vrećicu i jednu digitalnu vagu”, saopštila je zagrebačka policija.

Dodaju da će protiv osumnjičenog biti podnesena prijava nadležnom tužilaštvu.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da se Martiću na teret stavlja da je drogu, radi stavljanja u međunarodni promet, neovlašteno krijumčario iz Hrvatske u BiH.

“Osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom na to da pored državljanstva Bosne i Hercegovine, posjeduje i državljanstvo Hrvatske kao i prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79