Emiru odbila i Federalna vlada za dječiji doplatak: “Ima li iko u ovoj državi da joj je pomogao ili zaštitio?”

Anel Bećirović (34) iz Sarajeva lišen je slobode i predat u nadležnost Tužilaštva KS nakon likvidacije nevjenčane supruge Emire Maslan (31) u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Nakon ispitivanja osumnjičenog Bećirovića, trenutno se odlučuje o njegovom pritvoru. Bećirović se nije branio šutnjom, već je iznio svoju odbranu. Bećirović nakon što je likvidirao Maslan, odveo je 4-godišnje dijete u svoj stan u Hrasnom i tamo se zabakaridirao. Policija je spasila dijete i lišila slobode Bećirovića.

Da je sistem zakazao svima je već jasno. Međutim Facebook potresna poruka još više razočarala građane Bosne i Hercegovine. Emira kao samohrana majka, sa malom platom i 4-godišnjim sinom koji su živjeli kao podstanar nisu moogli dobiti federalni dječiji doplatak. Odbijena je!

(FOTO) Pročitajte poruke koje je Emira pisala. Žalila se na sistem, kako joj niko ne želi pomoći

Potresnu informaciju objavio je i Srđan Srdić koji se oprostio Emire.

Još jedan mladi pupoljak ugašen. Nije moralo tako da bude. Nije moralo jer da je sistem normalan, ovaj nasilnik bi već davno trunuo u zatvoru. Još jedna majka koju ova država nije zaštitila. Ovaj truli i poremećeni sistem oslikava stvarnost u kojoj nažalost živimo.

Emiru sam poznavao jer smo skoro svaki dan na pauzi pili kafu u lokalu gdje je radila. Kulturna, prijatna i nasmijana. Nedavno mi se obratila u vezi federalnoj dječijeg doplatka, rekla mi je da je predala zahtjev u našoj Općini, te je interesovalo da li će proći i da li ispunjava uslove.

Provjerio sam, njena primanja su bila “iznad prosjeka”, svega par desetina KM. Nije dobila. Samohrana majka sa malom platom, četverogodišnjim sinom, a pri tome u podstanarima nije dobila doplatak. Borila se za svoje malo maksumče kako je znala i umjela. Hvatala se za posljednju grančicu spasa.

Ni Emiru Maslan sistem nije zaštitio: “Žalila se, molima, kumila ali nije zaštićena od Anela”

Živjela je neko vrijeme u sigurnoj kući, sakrila se od ovog monstruma koji joj je na kraju ugasio život. Ostalo je malo maksumče. Samo. Nema sad ni tate ni mame. Prokleti da ste svi koji ste ovo dopustili, a niste je zaštitili. Loše vrijeme, loši ljudi.

Proklet da je ovaj poremećeni sistem.

Stotine žena svakodnevno strahuju za vlastiti i život svoje djece u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79