Fild: Saradnja između BiH i Velike Britanije nikada nije bila jača

On je ranije naveo da mu je drago što je specijalni izaslanik Velike Britanije ponovo stigao u BiH.

Specijalni izaslanik Velike Britanije za zapadni Balkan Stjuart Pič (Stuart Peach) sastao se jučer sa brojnim bh. dužnosnicima, nakon čega se na Twitteru oglasio britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field).

– Saradnja Velike Britanije i BiH u polju odbrane je jača nego ikada. Ser Stjuart Pič je u razgovoru sa ministrom Podžićem i načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Mašovićem saznao detalje o aktuelnim sigurnosnim pitanjima – napisao je Fild nakon susreta sa ministrom odbrane BiH Suifetom Podžićem.

Fild je ranije naveo da mu je drago što je specijalni izaslanik Velike Britanije ponovo stigao u BiH. Istakao je da je važno nastaviti razgovore sa partnerima o ekonomskim i sigurnosnim izazovima sa kojima se zajedno suočavaju.

Inače, Pič je sa Podžićem razgovarao o aktuelnim temama iz odbrambenog resora Bosne i Hercegovine u svijetlu krize u Ukrajini i mogućim implikacijama na Bosni i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79