Formiran predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca!

Lejla Numanović i Nizama Hećimović

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac.

Sutkinja Lejla Numanović odbila zahtjev za zabranu prilaska, dio rješenja kopirala iz drugog predmeta

Navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za Avaz:

“U vezi sa Vašim upitom, želimo Vas infomisati da je Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirao predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Općinskog suda u Gradačcu. Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke”, stoji u odgovoru iz VSTV-a.

Samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Nizamina porodica optužuje neodgovornu sutkinju i doušnike iz MUP-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79