Goran Ravlić bio na psihijatriji 4 godine: Komšijama stalno pravio probleme

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište povodom određivanja pritvora za opasnom Goranu Ravliću, njegovoj majci Ledžibi i Latifu Jašareviću koji su osumnjičeni za ubistvo Nermine Krajine – Ravlić u Sarajevu – piše Crna-Hronika.

Prema nezvaničnim informacijama ubio ju je drvenom motkom i ostavio danima da leži u stanu.

Policajci bili u šoku kada su ušli u stan gdje je Goran ubio Nerminu

Kako su danas na sudu njegovi advokati izjavili, odbrana će se bazinati na činjenici da je Goran psihički bolesna osoba.

Kako saznaje portal Crna-Hronika on je više godina proveo na psihijatrijskoj klinici i liječio se od šizofrenije u zagrebačkim bolnicama. Goran posjeduje i hrvatski pasoš te je mogući bijeg u drugu državu.

– On je neuračunjiv. Notorna je činjenica da je liječen od šizofrenije četiri godine u Zagrebu na psihijatrijskoj klinici i samim tim prema njemu se mora primjeniti poseban tretman po odredbama Zakona o krivičnom postupku na šta smo ukazali izjašnjena po prijedlogu Tužilaštva o određivanju pritvora – kazao je Kapo danas ispred Kantonalnog suda u Sarajevu.

Prije par mjeseci komšije u zgradi u kojoj su živjeli Nermina i Goran potvrdili za naš portal su već pozivali policijske službenike zbog njegovih ispada u stambenoj zgradi kada je lupao čekićem od zidove i od vertikalne cijevi za grijanje. Službenici tada nisu mogli ući u stan jer nisu imali nalog za ulazak.

Nakon što je ubio Nerminu, Goran napravio novi profil na Facebooku i pisao statuse o ljubavi

Femicid se desio na 7. spratu sarajevskog nebodera u ulici Kolodvorska broj 13. Nesretna Nermina danima je ležala u beživotnom stanju dok su joj suprug i svekrva pokušavali shvatiti kako da se riješe tijela voljene Nermine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79