Granična policija BiH spriječila krijumčarenje: 12 stranih državljana otkriveno u Velikoj Kladuši

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uspješno su spriječili pokušaj krijumčarenja 12 stranih državljana u graničnom pojasu na području općine Velike Kladuše, kako stoji u saopštenju ove policijske agencije.

Incident se dogodio tokom nadzora državne granice u mjestu Šmrekovac, gdje je kontrolirano putničko motorno vozilo marke Škoda s bh. nacionalnim oznakama.

Vozilom je upravljao R.S. (71), državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom kontrole, utvrđeno je da 12 stranih državljana nije posjedovalo identifikacione dokumente, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Republike Turske.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krijumčarenje osoba, dežurni tužilac Tužilaštva BiH obaviješten je o događaju. Prema njegovom nalogu, R.S. je ispitan kao osumnjičeni, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH također su obaviješteni o ovom događaju, čime je osigurana daljnja koordinacija i postupanje u vezi s migrantima uključenim u ovaj pokušaj krijumčarenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79