(ISPOVIJEST) “Ima načina da se živi bez kriminala i bez da radiš za 4-5 stoja!”

Donosimo vam EKSKLUZIVNE priče sa osobama koje su bile s druge strane zakona, a nama su otkrili svoje svoje životne priče.

Redakcija portala Crna-Hronika razgovarala je s Albinom Oručem koji je dio svog života proveo iza rešetaka.

“Zovem se Albin Oruč, imam 31 godine iz Zenice. Da se bavim kriminalom odlučio sam jer sam želio nešto više, na lakši i brži način. Ja za razliku od drugih nisam proveo mnogo ali sasvim dovoljno da se preispitam da li je sve to vrijedno slobode. 2011 godine sam ležao u istražnom domu u Sarajevu, poslije sam osuđen na 2 godine i prebačen za KPZ Zenica. Ležao sam za razbojništvo tačnije pljačka banke .

Da li te KPZ Zenica i vrijeme provedeno tamo promijenilo i opametilo?

Moj boravak u KPZ Zenica bih opisao kao jedno dobro životno iskustvo. Kroz boravak doživio sam utisak da sloboda nema cijenu i kao da si polu čovjek jer samo za tebe znaju tvoji bližnji. Upoznao sam raznoraznih profila ljudi. Družio sam se sa dobrim momcima za koje mislim na nešto vrijede. Problema nisam imao jer sam imao program: posao, teretana fudbal, jedeš i spavaš ako si cijeli dan u sobi naravno da će doći do nekog problema.

Nije mi se svidio vaspitač koji me ucijenio da ako želim vikend kažem ko’ je slomio vilicu jednom momku u našoj sobi sto sam naravno odbio da kažem jer to nije moj posao a vikend nisam nikad ni dobio” ispričao je Albin za portal Crna-Hronika.

Šta je prvo što si uradio kada si izašao na slobodu?

Prvi dan nakon sto sam izašao i prvo šta sam osjećao je ta sloboda. Da mogu da idem gdje želim! Da niko ne kaže “Oruč stani , vrati se ne možeš tamo!😁

Naravno otišao sam svojoj porodici, mada sam imao ponudu da krenem odmah u “akciju” što sam naravno odbio jer sam riješio da promijenim život. Ne kajem ni zbog čega u životu pa čak ni za KPZ Zenica. Sve što sam uradio, uradio sam svjesno.

Da li imaš savjete za mlade?

Poruka za sve koji prate naručito za one koje interesuje kriminal i mjesto iza rešetaka, a nisu probali taj život – moj im je savjet bolje da odustanu ili da budu svjesni da će doći sigurno doći iza rešetaka. Nekom je dan ko’ godina i da misle kako će biti njihovim roditeljima kad oni završe u tamo gdje sam i ja sam završio (KPZ Zenica).

Pozdrav za sve dobre i ispravne momke koji su u KPZ Zenica i naravno one koji su izašli na slobodu. Naravno pozdrav za pratioce Sloboda govora, kroz KPD Zenica smo prošli. Lijepo je da ima ovakvih portala koji naravno ne promovišu kriminal nego pouka za one momke koji nisu ležali a furaju se na kriminal.

Sad sam hvala Allahu oženjen, imam dva sina živim u Francuskoj. Ima načina da se živi bez kriminala a naravno i bez da radiš za 400-500 stoja! Živi i zdravi bili naravno na SLOBODI.💪

Pozdrav za portal Kroz KPD Zenica Smo Prošli i Crna Hronika BiH i Sloboda Govora

Zahvaljujemo se našim partnerima FB stranici: Kroz KDZ Zenica smo prošli

 

(ISPOVIJEST) Svoj život sam s*ebo jer  sam htio da živim šatro hrabro, viteški časno!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments