Memić: “Alisa Mutap, rekla je da je najpoznatija, pa je dobila 2,6 godina robije, Dupovac više nikada neće biti policajac”

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, obratio se javnosti nakon presude u kojoj su Hasan Dupovac i Alisa Mutap osuđeni za prikrivanje dokaza u slučaju “Dženan Memić”.

– Cijelo vrijeme govorimo bit će pravde, evo je ima. Jeste zrno pravde, ali je ima. Apeliciono vijeće je pokazalo da ima pravde u ovoj državi. Hvala im na ovome, mi ćemo ići dalje i nećemo stati. Hvala gospodinu Ifetu Feragetu.

Hvala gospođi Gordani Tadić koja je pokrenula istragu, i nju je koštalo smjene. Hvala i sadašnjem glavnom državnom tužiocu gospodinu Kajganiću, naročito hvala gospodinu Ćazimu Hasanspahiću i Dubravku Čampari.

Mnoge bih još spomenuo, bojim se da neke ne preskočim. Ne znam šta bi od radosti rekao. Mirsade, nema večeras fešte kod Bulbula – kazao je Memić piše Avaz

Istakao je da je zadovoljan presudom.

– Glavni krivac, Alisa Mutap je rekla da je najpoznatija. Poznata je, pa je dobila 2,6 godina robije. Dupovac više nikad neće biti policajac, to je uspjeh ove države. Evo, sud je pokazao da govorimo istinu. Znali smo od početka da Alisa Mutap nema amneziju, da je lagala i to je na kraju dokazano i evo sad zbog toga ide na robiju – naveo je Muriz Memić.

Podsjećamo, Hasan Dupovac i Alisa Mutap su proglašeni krivima. Dupovac je osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položanja. Alisa Mutap je osuđena dvije i po godine zbog davanja lažnog iskaza.

Zijad Mutap, Josip Barić i Muamer Ožegović su oslobođeni optužbi za prikrivanje dokaza u slučaju “Dženan Memić”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79