Motiv femicida u Gradačcu je ljubomora? Refik u mobitelu Halide pronašao poruke pa je ubio i izvršio suicid

Foto: Dževad Pašalić

U Tuzlanskom kantonu se ponovo desio femicid. Refik Mujedinović (69) je sjekirom ubio svoju suprugu Halidu Mujedinović (63), a onda kukavički izvršio suicid.

Na tijelu 63-godišnjakinje je pronađeno pet povreda od sjekire, a 69-godišnjak se objesio.

“Prema preliminarnim rezultatima obdukcije usmrćena Halida Mujedinović iz Gradačca je imala 5 povreda u predjelu glave i vrata nanesene oštrim dijelom sjekire. Istražne radnje i vještaćenja o ovom ubistvu su u toku”, rekao je Arnautović.

Refik je nakon ubistva napisao i oproštajno pismo.

Pismo je započeo rečenicom: “Oprostite mi zbog ovoga što sam uradio”.

Prema posljednjim informacijama, motiv ubistva je ljubomora!

Kako piše Avaz, Refik je navodno pronašao neke poruke u mobitelu Halide i one su bile okidač za ubistvo.

Komšije Mujedinovića pričaju da ništa nije slutilo na će do ovoga doći.

Komšinica kaže da njih dvoje nisu imali problema u braku i da su živjeli skromno penzionerski. Refik je bio rudar u penziji.

“Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha, dž. š., i njih dvoje. Kad je uradio to što je uradio, kad je ubio Halidu, okupao se, presvukao i otišao u Srebrenik, gdje je imao kuću, i objesio se”, navela je komšinica za Avaz.

“Halida i on su lijepo živjeli, bez problema. Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova, čovjek je bio vjernik, pošten, nisu imali problema. Normalno su živjeli, solidno, penzionerski”, kazala je komšinica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79