Nakon dvije godine od zločina: Presude Iglici i Šojki zbog pomaganja ubici odbojkaša Kapidžića

Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Tanja Curović jučer je izrekla prvostepenu presudu Arminu Iglici i Alemu Šojki, koji su prije dvije godine bili u društvu Amela Kurtića, koji je u Sokolović-Koloniji hicem iz pištolja ubio odbojkaša Ammara Kapidžića, a potom izvršio samoubistvo.

Pokucali mu na vrata zbog 700 KM, a onda je počeo vrijeđati Kurtića…

Iglica i Šojko prvobitno su bili osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu sportiste, ali im je krivično djelo prekvalificirano u pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Armin Iglica je za pomaganje osuđen na dvije godine i šest mjeseci, dok je Alem Šojko oslobođen optužbi, potvrdila je za “Avaz” sarajevski advokat Džema Hasanagić-Miliami, koja je zastupala Šojku.

Ubistvo Ammara Kapidžića dogodilo se 8. juna 2019. godine u naselju Sokolović-Kolonija oko 19 sati.

Tada su Kurtić, Iglica i Šojko došli pred Kapidžićev stan, gdje je, nakon svađe, Kurtić iz neposredne blizine u njega ispalio više hitaca iz pištolja, usmrtivši ga na licu mjesta.

Kurtić sedam mjeseci kovao plan za osvetu

Navodno je Kurtić ostavio majci pismo u kojem je naveo šta namjerava da uradi te je od nje zatražio da mu oprosti.

Trojica muškaraca su autom pobjegla prema selu Bjelimići, koje se nalazi na obroncima Bjelašnice i pripada općini Konjic. Amel Kurtić je iz vozila istjerao Alema Šojku i Armina Iglicu, a zatim se odvezao do sela Luke, gdje je izvršio samoubistvo. Iglica i Šojko uhapšeni su u blizini sela Perviz.

(VIDEO) Ima li likvidacija Kapidžića veze sa ranjavanjem jednog od osumnjičenih, Kurtićem – koji je sebi oduzeo život!?

Amel Kurtić je u novembru 2018. godine hicima iz pištolja ranjen ispred jednog fitnes kluba u sarajevskom naselju Stup. Tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao u njega.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79