Narodu ne trebaju lovačke priče nego izlaz iz krize i sve teže ekonomske situacije

– Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo potpuno suprotno strancima…

„Dodik nikad nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske“

– Dodikova reteriranja postalo je suvišno i komentarisati jer iste scenarije gledamo godinama – poručio je Mirko Šarović povodom izjave Кristijana Šmita da je Dodik odustao od formiranja Vojske Republike Srpske.

“U stvarnosti, on nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske niti je imao bilo kakav racionalan plan za tako nešto. Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo a potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i ‘omekšavanje’ , uz neke nove spinove za javnost”, navodi Šarović.

On kaže da je i prije mjesec dana nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bilo je jasno da od Dodikove velike priče nema ništa, a što je potvrđeno i nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan.

“Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem – da javnost i glasači to ne primijete. Bar do izbora”, naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove ‘lovačke priče’, nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti.

  Dodik: Jači smo nego ikad! Banjaluka će određivati koju će politiku Srbi voditi na nivou BiH, a ne političko Sarajevo!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79