Oglasio se i ministar Katica o prijetnjama upućenim katolicima u Sarajevu

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica gostovao je u emisiji Novi dan na televiziji N1 gdje je govorio o novom sektoru u Upravi policije KS, a komentarisao je i jučerašnji incident u Sarajevu u kojem je jednoj porodici na vratima iscrtan uvredljiv sadržaj nakon što su postavili božićni vijenac ispred stana te je poručio da to nije nešto sa čim živi Sarajevo i da je Sarajevo potpuno drugačije od toga.

Uprava policije Kantona Sarajevo planira u narednom periodu uspostaviti Sektor za kriminalističko-obavještajne poslove. Taj sektor već postoji u strukturi sarajevskog MUP-a i nalazi se u Sektoru kriminalističke policije, ali novi plan je da djeluje kao zaseban sektor, koji će biti pod direktnom komandom policijskog komesara.

Kakva je sigurnosna situacija u Sarajevu?

“Mi smo prije dva dana analizirali sigurnosu situaciju i u mjesecu oktobru imamo smanjen broj krivičnih djela i ta statistika odudara od trenutnog osjećaja i naše je da se trudimo da što manje bude tih događaja, ali svako društvo će uvijek imati neku dozu kriminaliteta. Naše je da ga suzbijemo, da ga bude što manje. Kriminalitet je sastavni dio života svakog društva“, komentarisao je.

Komentarisao je i incident na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu kada su ispred stana osvanuli neprimjereni sadržaji.

Bolesnik napisao prijeteće poruke na vrata katoličke porodice iz Sarajeva

Incident ispred vrata katoličke porodice

“Policija je odmah identifikovala čovjeka koji je to učinio i kod te osobe postoji duševna bolest i sa policijskog aspekta je odmah rasvijetljeno. To nije nešto sa čim živi Sarajevo, Sarajevo je potpuno drugačije od toga. Zna se kako i šta živi ovaj grad, tako da je to narušilo tu sliku, ali svi mi znamo gdje živimo i kakvi smo“, podcrtao je Katica.

Govorio je i o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca te kazao kako su identifikovani počinioci, te da mu je drago što policija nikada ne stoji kada se radi o ovakvim krivičnnim djelima. Naglasio je kako su pripadnici MUP-a kontinuirano radili na ovom predmetu te da je zahvaljujući tom entuzijazmu taj slučaj donekle doveden do kraja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79