Opet afera u GP BiH: Ne želi u penziju jer će izgubiti platu od 4.800 KM

Ured unutrašnje kontrole Granične policije Bosne i Hercegovine zaprimio je prijavu protiv policijskog službenika inicijala D. K., u kojoj se navodi da i pored činjenice da ima 41 godinu penzionog staža, on je i dalje u radnom odnosu, te prima plaću i pripadajuće dodatke koji ukupno iznose neto 4.800 KM, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetit ćemo Zakonom o policijskim službenicima BiH propisano je da policijskom službeniku automatski prestaje radni odnos momentom sticanja 40 godina penzijskog staža.

Ukoliko se utvrdi da je D. K. trebao u penziju prije godinu, postavlja se pitanje i ko će odgovarati za isplatu isplaćenih a nepripadajućih naknada punih 12 mjeseci do sada.

Kako Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje radi se o Draganu Kuliću, pomoćniku direktora Granične policije BiH.

Izgradnja aerodromskog kompleksa: Zašto nije reagovao pomoćnik direktora Granične policije BIH Dragan Kulić?

Podsjećamo policijska službenica Granične policije BiH M.B. prijavila je komandira Jedinice Granične policije Bijeljina Milislava Ašcerića za dugogodišnji mobing i uznemiravanje. Unutrašnja kontrola vrši provjere navoda koji teško optužuju prijavljenog komandira.

Usprkos toj činjenici Pomoćnik direktora Dragan Kulić osigurao je nedavno novčanu nagradu prijavljenom Aščeriću radi izuzetnih uspjeha u radu. “Svi u Graničnoj policiju znaju da je Aščerić novac dobio zbog prijateljstva sa Kulićem i kao vid podrške upravo sada.” – izjavio je izvor portala Crna-Hronika.

Dakle, sramotno je da Granična policija nagrađuje policijskog službenika koga ispituje unutrašnja kontrola radi teških optužbi.

Kako Crna hronika saznaje policijska službenica,očito s pravom,sumnjajući u nepristrasnu istragu čitav je slučaj prijavila i Ombudsmenu BiH i Agenciji za ravnooravnost polova.

Pomama u GP BiH: Ko daje tačne informacije novinarima?

“Koliko Kulić ne preza od favoriziranja svojih ljudi dokazuje i činjenica da prijedlog za nagrađivanje Aščerića nije išao redovnim i zakonitim putem več je Kulić kršeći sve pozitivne propise novčano nagradio svog čovjeka ne prezajući ni od, ne samo u ovom slučaju, od obmanjivanja direktora Granične policije BiH Zorana Galića.” – tvrdi izvor našeg portala.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79