Pomama u GP BiH: Ko daje tačne informacije novinarima?

Nakon objave našeg portala o paljevini stana u zgradi u kojoj stanuje Dragan Kulić pomoćnik direktora Granične policije BiH, Kulić je održao jutros hitan sastanak sa svojim najbližim saradnicima.

Zapaljen stan kao opomena: Da li je meta bio stan pomoćnika direktora granične policije BiH?

Tema sastanka Kulića i njegovih najbližih saradnika Vladimira Popovića i Veljka Lazića (kako ga kolege po kuloarima zovu Velja Nevolja) nije bilo unaprjeđenje rada službe čiji je ugled dobrano poljuljan, nego detektiranje izvora Crne hronike.

Nakon temeljite analize i promišljanja ova trojica “vrsnih” mislilaca utvrdili su da nema sumnje da su informaciju o paljevini stana tik do Kulićevog Crnoj hronici dali policijski službenici Brković i Simović, valjda po logici jer obadvojica stanuju u Istočnom Sarajevu, gdje je Kulić privremeno nastanjen.

Kulićeva osveta manifestovala se donesenim rješenjima o hitnom prerasporedu Brkovića u Višegrad a Simovića izbacivanjem na teren u okviru jedinice unutrašnje kontrole.

Obzirom da su oba premještaja nezakonita i predstavljaju zloupotrebu službenog položaja nervoznom i očigledno uplašenom Kuliću neće izbjeći još jednu krivičnu prijava i ponovno saslušanje u prostorijama SIPA-e.

Da li je greškom zapaljen stan na trećem spratu u Hilandsrskoj ulici, ili je meta bio stan na drugom spratu u kojem privremeno boravi pomoćnik direktora Granične policije Bosne i Hercegovine, Dragan Kulić istraga će pokazati.

Podsjećamo gospodin Kulić je nedavno saslušan u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog afere prilikom afere zapošljavanja u GP BiH. Više čitajte ovdje

Izgradnja aerodromskog kompleksa: Zašto nije reagovao pomoćnik direktora Granične policije BIH Dragan Kulić?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79