Potresna ispovijest bivšeg učenika škole u kojoj su dječaka pretukli zbog frizure

Slučaj vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi „Gostović“ u Zavidovićima, kulminirao je tako da je učenik devetog razreda morao biti hospitaliziran zbog tjelesnih povreda koje mu je nanio njegov vršnjak.

Nakon što se oglasila majka povrijeđenog dječaka koji je pretučen u svojoj školskoj klupi zbog frizure, portalu Crna-Hronika javio se još jedan bivšu učenik ove javne ustanove koji je ispričao potresne detalje njegovog obrazovanja.

(FOTO) Majka iz Zavidovića tvrdi: “Sina su mi pretukli zbog frizure. Škola želi sve to zataškati”

“Završio sam osnovnu školu na istom mjestu, htio bih se nadovezati na ovaj slučaj, pomozite nam u suzbijanju ovakvih stvari, prvenstveno lošeg rada ustanove i njenog osoblja koje je srz problema, pa krenimo redom 🙂” – počinje svoju priču mladić (redakciji poznat identitet)

Nastavnici:

-Doskorašnji dugogodišnji nastavnik vjeronauke je imao običaj da za vrijeme svog časa pusti djeci ilahije, “raskrili” ispred se ćevape, i tako provede svoje radno vrijeme sa djecom. Mi gledamo kako on jede ćevape.

-Doskorašnji dugogodisnji nastavnik likovnog uprkos svojim godinama je gajio “simpatije” prema određenim učenicama i to komentarisao pred drugom djecom, pedofilija “at its best”, da se najeziš.

-Dugogodišnji učitelj, umjesto da bude primjer dobrog ponašanja, biva otkriven u svojoj aferi sa udatom ženom drugog gospodina, koji dolazi da se obračuna s njim, pa umjesto njega izlupa mu auto palicom, sve to pred školom.

-1993. sam godište, i kad pričam drugim vršnjacima kako smo ja i drugovi iz razreda dobijali batine od učiteljice, zbog gluposti kao sto su razmjenjivanje sličica ili slično, ne mogu da mi vjeruju. Znači pošalje te po prut i izbatina po rukama, do suza, mislim da to osmogodišnjak jedan ne može da zasluži.

-Nastavnik tjelesnog obrazovanja je imao običaj kažnjavati učenike tzv. “vježbama snage”, dok se roditelji nisu pobunili, kad su vidjeli da im djeca imaju upalu mišića i da ne mogu ustati iz kreveta

-Direktori škole su se mijenjali i mijenjali, a školsko igralište, poligon koji je iznjedrio toliko dobrih učenika, i kasnije priznatih ličnosti u svijetu sporta, kulture itd, je garantujem vam najgore u kantonu, podloga je postavljena 90-tih i sva je ispucala do mjere da je čas nemoguće tu odraditi, to je poseban slučaj i najveća boljka učenika. – izjavio je bivši učenik škole u Zavidovićima.

(FOTO) Majka iz Zavidovića tvrdi: “Sina su mi pretukli zbog frizure. Škola želi sve to zataškati”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79