Sabina Ćudić i Mia Karamehić Abazović stale u zaštitu Staše Košarca

Jučer je Staša Košarac u Parlamentu BiH dobio podršku da nastavi obavljati funkciju ministra u Vijeću ministara BiH i pored brojnih uznemirujućih informacija o porodičnom nasilju koje je u javnost iznijela njegova bivša supruga.

Podsjećamo, povod zahtjeva za smjenu Košarca zastupnicima je bilo svjedočenje ministrove bivše supruge Sanje Stanković pred istražnom komisijom Predstavničkog doma PS BiH o, kako se navodi, “korupciji u pravosuđu i porodičnom nasilju od strane njenog bivšeg muža, kao i odbijanje insitutcija kojima se obratila da je zaštite”.

U njegovu zaštitu stale su i žene, neke nekada najglasnije kada se traži zaštita žena.

Na vrhu liste je Sabina Ćudić (Naša stranka) koja je obećavala da će se pridružiti inicijativi smjene Košarca.

Njena kolegica, Mia Karamehić Abazović je, takođe, podržala Košarca.

Podsjetimo, ona je prije glasanja čak kritikovala opoziciju što je nisu pozvali da bude jedna od potpisnica inicijative za smjenu Košarca.

Pored njih, za Košarca su digle ruke i Darijana Filipović (HDZ), Sanja Vulić (SNSD), Ljubica Miljanović (SNSD) i Rejhana Dervišević (SDP).

Podsjetimo šta je bivša supruga Staše Košarca, Sanja Stanković ispričala pred članovima parlamentarne komisije.

“Da li su prijetnje da će Vas progutati mrak, da nigdje ne piše da djeca moraju da imaju majku, udar pogotovo zatvorenom šakom u potiljak, lomljenje zuba, napad na život ili tijelo? Mene je bivši suprug gledao u oči i rekao da će vrlo lako naći doktora da napiše da sam luda, da će me progutati mrak, a sve to je nažalost čulo moje dijete. Tužilaštvo nije ništa poduzelo da utvrdi da li je to tako. Da li je tako moj bivši suprug Staša Košarac ugrozio moje spokojstvo, tjelesni integritet ili duševno zdravlje? Da li je prisustvo djeteta ovakvim dešavanjima ugrožavanje njegovog spokojstva?”, rekla je Stanković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79