Za jednokratnu pomoć 1000 KM putem aplikacije “e-porodilje” prijavljeno 6025 žena iz FBiH

Prema podacima Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine, čak 6025 žena prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 1000 KM putem aplikacije “e-porodilje”.

Ovaj projekat ima za cilj pružiti finansijsku podršku porodiljama u FBiH, olakšavajući im početne troškove nakon poroda.

Aplikacija “e-porodilje” uvedena je kako bi se ubrzao i pojednostavio proces prijave za ovu vrstu pomoći. Žene koje su se prijavile putem ove aplikacije dobile su priliku da na brz i efikasan način dobiju sredstva koja su im potrebna za pokrivanje troškova vezanih za rođenje djeteta.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku ističe da je cilj ove mjere podrška porodicama i poboljšanje demografske slike u FBiH. Ministar Vesko Drljača naglasio je značaj ovog programa za porodilje, ističući da je svaka prijava obrađena u najkraćem mogućem roku kako bi pomoć bila isplaćena što prije.

“Ova inicijativa je dio šire strategije podrške porodicama i demografskoj revitalizaciji. Ponosni smo na činjenicu da smo uspjeli implementirati digitalni sistem koji omogućava brz i transparentan proces prijave i isplate pomoći,” izjavio je ministar Drljača.

Prijava putem aplikacije “e-porodilje” uključuje unos osnovnih podataka i dostavu potrebne dokumentacije, što je znatno pojednostavilo proceduru i smanjilo administrativne prepreke.

Ministarstvo planira nastaviti s ovom praksom i u budućnosti, uz dodatna unapređenja aplikacije i proširenje programa pomoći za druge kategorije stanovništva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79