Zašto su anesteziolozi s KCUS-a dali otkaz i šta je od njih traženo

Prilično zabrinjavajuću vijest o tome da je čak 13 anesteziologa u jednom danu dalo otkaz u najvećoj bolničkoj ustanovi u državi potvrdio je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić.

Kao glavni razlog navodi se nezadovoljstvo zbog uslova rada shodno ranijim pritužbama na liječenje COVID pacijenata i nemogućnost da se teško oboljeli od korone tretiraju tzv. “Malina respiratorima”, o čemu su ljekari pisali u pismu objavljenom prije mjesec.

Ipak, kako Klix.ba saznaje od izvora na KCUS-u, jedan od ključnih razloga za ovako radikalan potez i otkaz 13 specijalista je navodni pritisak koji su imali jer je, nezvanično, od njih traženo da potpišu akt da pismo u kojem su naveli nezadovoljstvo uslovima rada i liječenja COVID pacijenata nije istina.

U jednom danu čak 12 anesteziologa dalo otkaz na KCUS-u

Kako saznajemo, advokat anesteziologa koji su dali otkaze poslat će javno pismo u ime spomenute grupe ljekara.

Na KCUS-u od ukupno 17, ostala svega četiri anesteziologa!

Podsjetimo da su anesteziolozi početkom aprila priznali da je jedno od dva pisma plasirana u javnost autentično i da je riječ o internom aktu u kojem su iznijeli svoje pritužbe i zahtjeve.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79