Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena

Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena


Žena iz Bosne i Hercegovine, starosti 55 godina, zajedno sa još dvije osobe, uhapšena je sinoć u njemačkom Balingenu dok je obijala kamper. Ova tročlana organizovana banda bila je na meti njemačkih vlasti zbog serije krađa visokokvalitetnih kamp-prikolica.

Prema informacijama njemačkih medija, uz državljanku BiH, uhapšeni su i muškarac od 47 godina čije se poreklo trenutno ne navodi, kao i 43-godišnja žena iz Crne Gore. Banda je bila aktivna u regionima Reutlingen, Tübingen, Esslingen i Zollernalb, a poznata je po krađama kamp-prikolica koje su bile najsavremenija tehnologija.

Policija je već duže vreme pratila aktivnosti ove grupe, a sinoć su ih uhvatili na djelu dok su obijali kamp-prikolicu u krugu jedne kompanije. Osumnjičeni su već privedeni istražnom sudiji i trenutno se nalaze u pritvoru. Protiv njih će biti podignuta optužnica za najmanje 11 krivičnih djela.

Prema izvorima iz policije, članovi ove bande su koristili sofisticirane metode za obijanje i krađu kamp-prikolica. Njihova sposobnost da se infiltriraju u sigurnosne sisteme kompanija i efikasno obavljaju pljačke ukazuje na visoki nivo organizovanosti i profesionalizma.

Nakon što su izvedeni pred istražnog sudiju, uhapšeni su odmah odvedeni u pritvor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija