Ledžiba Ravlić će preuzeti djelo na sebe kako bi oslobodila sina?

Nesretna Nermina Ravlić ubijena je prije nekoliko dana u Sarajevu a njeno tijelo danima je stajalo u zajedničkom stanu na 7 spratu stambene zgrade u Kolodvorskoj ulici broj 13. Za njenu likvidaciju osumnjičeni su Goran Ravlić i njegova majka Ledžiba Ravlić.

Klupko se počeo odmotavati kada njegova majka Ledžiba nije mogla više šutjeti jer je Goran najavio da će sebi nauditi. Tada je ova starica pozvala policiju i tražila da joj pronađu sina a da će ona reći kako je njena snaha, nesretna Nermina izvršila suicid piše Crna-Hronika.

76-godišnja starica izjavila je da se dogodio nesretni slučaj kada je Nermina pala na oklagij?!  Sve njihove “igranke” padaju u vodi pred vrhunskim istražiteljima MUP-a Kantona Sarajevo koji su odmah prozreli njihove namjere.

Nermina je ubijena drvenim predmetom od strane supruga Gorana i njegove majke Ledžibe. Njih dvoje su sa više predmeta izudarali nesretnu 38-godišnju ženu. Goran je sa svojim rođakom 57-godišnjim Latifom kupio i kombinezone i plastične kutije, a sumnja se da su tijelo htjeli raskomadati radi lakšeg skrivanja. Upravo njih dvojica su “onako” otišli na kafu i kod Nermininog brata.

Goran sa Latifom u utorak otišao “onako” na kafu kod Nermininog brata

Otac i majka davali su istražiteljima manipulirajuće izjave kako bi sakrili svoja djela.

Postoji indicija da će ova starica preuzeti krivično djelo “Ubistvo” kako bi “spasila” svog sina od rešetaka. Goranov advokat izjavio je da će odbranu bazinati na činjenici da je Goran psihički bolesna osoba. Bio je na psihijatriji pa vjerovatno želi u bolnicu a ne iza rešetaka. O tome smo pisali ovdje.

Foto: Faktor

Također advokat drugooptužene Ledžibe Ravlić iznijela je svoj plan odbrane i odmah zatražila da ova “nedužna starica” ide u kućni pritvor.

– Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo dostavilo je sudu prijedlog za određivanja mjera pritvora prema mojoj branjenici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo.

Odbrana se u ovom trenutku protivila određivanju mjere pritvora obzirom da na strani moje branjenice ne postoji osnovana sumnja kao razlog za određivanje mjere pritvora. Tužilaštvo nigdje u svom prijedlogu nije konkretizovalo koje je to radnje moja branjenica počinila.

Radi se o staroj i bolesnoj osobi. Odbrana u ovom trenutku predlaže da se prema njoj odredi mjera kućnog pritvora – rekao nam je.

Policajci bili u šoku kada su ušli u stan gdje je Goran ubio Nerminu

Indicije o njenom priznavanju zločina pojavile su se kod Aličkovića, predsjednika pokreta AntiDayton čija je aktivna članica Nermina bila.

Također ono što je najškakljivija stvar trenutno koju želim da naglasim je da postoji mogućnost da bi majka mogla uzeti djelo ubistva na sebe te da prvoosumnjiženi za ovaj zločin Goran, njen sin bude oslobođen te optužbe a osuđen možda samo za djelo prikrivanja i slično što bi bilo nečuveno i prljavo.

Nadam se i želim da vjerujem istražnim organima da će svoj posao uraditi kako treba, želim da vjerujem u te ljude koki nisu uzalud valjda grijali stolice učeći svoje škole da bi im se tako nešto moglo provući.” – izjavio je Aličković za portal Crna-Hronika.

Aličković za CH: Obišli smo brata ubijene Nermine, pomoći ćemo na svaki način!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79